Blog: Tips voor geslaagde huwelijksfoto’s

Trouwen jullie binnenkort? Fantastisch!

Als huwelijksfotografe heb ik al een groot aantal trouwerijen mogen vastleggen. Ik geef jullie graag een aantal nuttige tips die van pas kunnen komen tijdens het plannen van jullie bruiloft of tijdens de grote dag.

marlies-wouter-125

Dagplanning en huwelijksshoot

7

De meest gestelde vraag die ik vooraf krijg is natuurlijk “hoeveel tijd plannen we best in voor de huwelijksshoot?” Ik werk met de tijd die me gegeven wordt maar als je de kans hebt zou ik hiervoor minimaal 1 tot 2 uurtjes tijd inplannen. Zo kunnen we zonder haast mooie, spontane beelden nemen.

Kies voor een hele goede fotolocatie of 2 verschillende locaties dichtbij elkaar waar er zowel veel licht als schaduw te vinden is. Ik vind het fijn om wat variatie te hebben in de achtergrond. bv. natuur in combinatie met een oude muur…maar hou zeker in gedachten: less is more. Een mooie open weide, veld of aan het water geeft vaak al een heel mooi effect.

IMG_1341IMG_4165.jpg

Hebben jullie een mooie ceremoniewagen? Denk dan aan een mooi landweggetje of pad waar jullie de auto even kunnen parkeren voor een fotomoment.

img_2886

Neem eventueel een persoon mee die kan helpen met de bruidsjurk of sluier goed te leggen of op de bruidskindjes te letten, maar probeer het aantal personen die mee komen tijdens de huwelijksshoot te beperken. Op die manier creëren we een fijn momentje voor jullie tweetjes en nemen we de spontaanste foto’s.

2

Kies ook altijd vooraf een binnenlocatie voor in geval van slecht weer. Als fotografe help ik graag mee met de zoektocht naar geschikte locaties en heb ik natuurlijk al een grote “database” met mogelijke locaties die geschikt zijn om te gaan fotograferen. Kies liefst voor een gebouw met grote ramen en veel lichtinval…denk bv. aan een oud industrieel gebouw, een museum of klooster.

Kids

Vanessa-Wim-133

kleine kindjes willen meestal niet graag stilzitten. Neem een leuk speeltje mee waarmee ze zich kunnen bezighouden tijdens de plechtige ceremonie. Denk aan iets wat niet teveel lawaai maakt en ze rustig mee kunnen spelen, bijvoorbeeld een tekenbord.

IMG_7863.jpg

Ik zie ook vaker dat de allerkleinsten tot 1 jaar wel eens de bloemetjes van de corsage van de bruidegom willen plukken. Het kan daarom handig zijn om voor de kleinsten een eigen bloemetje of boeketje te voorzien (zelfs voor de jongetjes). Dit is trouwens ook mooi voor de huwelijksfoto’s.

Familiefoto’s

Plan eventueel een speciaal momentje in voor de traditionele familiefoto’s. Uiteraard zijn de spontane momenten vaak het leukst maar een goed familieportret wordt jaren later nog steeds gewaardeerd.

IMG_5089

Ik stel meestal voor om hier 20 a 30 minuten voor te reserveren op een toffe plaats bv. in de tuin van jullie feestzaal of in de buurt van waar de ceremonie plaatsvind. Als ervaren fotografe kan ik vaak al heel goed zelf inschatten wie jullie graag op deze foto’s wensen maar ik werk ook even graag met een lijstje voor de foto’s van de suite.

Bridesquad

marlies-wouter-169

Vergeet ook niet de foto’s met jullie beste vrienden en de bridesmaids. Meestal neem ik deze op een rustig moment, bijvoorbeeld tijdens de receptie. Van outfits met kleurencoordinatie wordt ik spontaan vrolijk en dit geeft natuurlijk een geweldig mooi effect op de foto’s 🙂

IMG_1544.jpg

Ook de mannen staan wel eens graag op de foto… De ‘grooms’ moeten zeker niet vergeten hun telefoon (of sleutels) uit hun broekzakken te halen want dit is vaak toch zichtbaar op de foto.

Before the big day…

Voorafgaan aan de boeking hebben wij elkaar al ontmoet tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek. Gezien dit meestal toch al anderhalf of een half jaar voor de datum plaatsvind, plan ik een week of twee voor de grote dag nog een korte bijeenkomst met mijn koppels. Zo kunnen we nog even alle belangrijke details afstemmen en geef ik nog wat extra tips. We kunnen bijvoorbeeld bespreken om je jurk en juwelen op een mooie plaats te hangen of klaar te leggen zodat ik deze alvast kan fotograferen tijdens het klaarmaken in de ochtend.

marlies-wouter-2

Een tip die ik graag meegeef, indien jullie niet werken met een weddingplanner, is om enkele dagen voor jullie trouw nog eens alle leveranciers te contacteren om te bevestigen dat alles in orde is voor jullie grote dag. Ik heb al eens meegemaakt dat een bruid voor een gesloten deur van het kapsalon stond… zulke stress wil je uiteraard vermijden.

Aftellen

anneleen-stijn-275

Hopelijk helpen deze tips om jullie dag zo relaxed mogelijk te laten verlopen.

Wil je graag meer inspirerende foto’s zien? Bekijk zeker eens mijn portfolio of neem gerust contact met me op.
Ik wens jullie alvast heel veel plezier met het plannen van jullie bruiloft!

Groetjes,

Luana

ONTVANG DE BROCHURE OVER HUWELIJKSFOTOGRAFIE

Vul je emailadres in om de uitgebreide brochure over trouwfotografie te ontvangen en kom erachter hoe Luana te werk gaat.