Blog: Waarom een verlovingsshoot?

Waarom een verlovingsshoot een goed idee is?

Een verlovingsshoot, love shoot, engagement of pre-wedding session is de perfecte manier om jullie huwelijk aan te kondigen of gewoon een goed excuus om mooie foto’s van jullie beiden te maken. Het zorgt uiteraard voor een goed voorproefje op jullie huwelijksfoto’s. In deze blogpost zal ik jullie uitleggen waarom, uiteraard aangevuld met enkele van mijn favoriete beelden uit afgelopen sessies.

5Z3A1504

Je kunt alvast jullie fotograaf beter leren kennen en wennen voor de camera.

Sommige koppels die ik ontmoet hebben nog nooit eerder een fotosessie gedaan. Een verlovingsshoot zal dan ook de spanning wegnemen voor de trouwfoto’s op jullie grote dag.

Ik vind het ook erg belangrijk om een klik te hebben met mijn koppels. Ik ben namelijk heel de dag (bescheiden) aanwezig op jullie trouwfeest en we moeten het dus goed met elkaar kunnen vinden. Dat maakt de samenwerking voor ons beiden erg aangenaam! De verlovingsshoot geeft dus al een perfecte indruk van wat jullie van mij kunnen verwachten tijdens jullie grote dag.

Maak foto’s op een locatie die je niet zou (kunnen) kiezen tijdens jullie huwelijksdag.

Iedere shoot is natuurlijk uniek, dus je hoeft je geen zorgen te maken dat de sessie exact hetzelfde zal zijn als jullie trouwfoto’s. We kiezen een andere locatie en ik vraag jullie veel om natuurlijk te bewegen. Dit zorgt voor ongedwongen foto’s. Natuurlijk zal ik jullie ook begeleiden in verschillende poses maar de sessies zullen vooral spontaan verlopen.

Qua locatie-keuze raad ik aan om te opteren voor een toffe plaats, die jullie niet voor de huwelijksshoot zouden kiezen. Eventueel iets dat minder toegankelijk is met high heels en een prachtige trouwjurk (Bijvoorbeeld hieronder: Connectera – on top of the hill) of een locatie die een speciale betekenis heeft voor jullie. Willen jullie bijvoorbeeld graag naar Parijs of Italie voor een fotosessie? Ik vergezel jullie uiteraard met veel plezier 🙂

5Z3A0269

Gebruik de foto’s voor of tijdens jullie trouwdag.

De foto’s kunnen natuurlijk gebruik worden voor een save-the-date kaartje, de uitnodiging, de bedankjes of het gastenboek. Veel trouwlocaties bieden ook de mogelijkheid om enkele foto’s te projecteren tijdens jullie feestavond.

Go for it! Je krijgt een verlovingsshoot bij mijn full-day pakket.

Ik biedt enkele huwelijkspakketten inclusief verlovingsshoot. Deze is dan complimentair in het pakket. Voor deze sessie nemen we uitgebreid de tijd en is er ook ruimte om wat te babbelen over wat jullie leuk vinden en jullie dagplanning van het huwelijk. Dit zorgt voor een relaxe setting op de dag van jullie huwelijk, want jullie weten immers wat jullie van mij kunnen verwachten.

5Z3A3791